Enzimele pot face substanțele mai mici, dar și leagă 2 substanțe împreună.
EnzimeStimulator de rădăcinăSunt biocatalizatori conectați: acestea sunt proteine cu o funcție catalitică a clădirii. Un catalizator este o substanță care accelerează viteza reacției fără a fi consumată.
Enzime din produsMetropEnzimeSunt biocatalizatori de frânare: Sunt proteine cu funcție catalitică. Astfel de enzime sunt importante pentru a evita bolile bacteriene din materiale vegetale putrezite.
Unele enzime din grupul Hydrolases pot chiar frâna bacteriile și ciuperci ca mucegaiul. Astfel de produse reprezintă o opțiune ecologică împotriva pesticidelor.
Enzimele sunt proteine mari cu o anumită structură spaţială. (De obicei sferic)
Într- o reacţie enzima catalizată, enzima se leagă substratul: se formează un complex substrat enzimatic. Apoi are loc reacţia, produsele se eliberează din enzimă. Podurile de hidrogen (apă) joacă un rol important în conexiunea enzime-substrat.
Enzimele funcționează în mod specific, ele pot converti doar unul sau cel mult câteva substraturi asociate. Enzima şi substratul trebuie să se potrivească ca o cheie într-un blocaj.
Grupe enzime
Puteți împărți enzimele în grupuri:
Hidrolase | Aceste enzime catalizează reacţiile de hidroliză. Hidroliza este o diviziune de compuși chimici cu includerea apei. |
Oxidoreductase | Aceste enzime cataliza procesele redox. (Transfer electronic) |
Fațe de transfere | Aceste enzime catalizează reacţiile de transfer de grup. |
Lizei | Aceste enzime catalizează clivajul de carbon-carbon (C-C) (C-O) (C-N) |
Ligasese | Aceste enzime catalizează legăturile dintre substraturi. |
Enzimele şi coenzimele au o durată de viaţă limitată şi trebuie înlocuite la timp.
Adăugarea enzimelor suplimentare la sau pe cultură va duce întotdeauna la o creștere mai rapidă și sănătoasă a fiecărei plante.