Trichoderma Rhizobacteria

Rizobacterii și Trichoderma

Cu ajutorul vieții solului, plantele pot construi o rezistență sănătoasă și naturală la boli și atacuri.

Putem distinge bacteriile în bacterii rele și bacterii bune numite Rhizobacteria.

Rhizobacteriile pot fi din nou împărțite în 3 grupuri.

1. Azotul leagă bacteriile.
2. Bacterii care eliberează fosfați.
3. Bacterii producătoare de hormoni.

Radacinile emit zaharuri, iar zaharurile atrag bacteriile. Este important ca Rhizobacteriile să prevaleze asupra bacteriilor rele pentru a preveni bolile și pentru a pune la dispoziția plantei alimente. Cel mai simplu mod este să faceți acest lucru prin simpla administrare a bacteriilor în fiecare săptămână. Un alt avantaj pe care Rhizobacteria îl are în jurul unui punct de rădăcină este că poate corecta un pH incorect la pH-ul corect la fața locului.

Un morcov poate umple numai maximum 10% dintr-o oală, mai mult pur și simplu nu este posibil. Cu toate acestea, putem crește considerabil capacitatea acestor morcovi cu ciuperci de morcov (așa-numitele ciuperci demycorrhiza sau trichoderma).

Trichoderma

Deoarece firele fungice sau hifele cresc la mulți metri de la rădăcini și sunt subțiri microscopic, ajung în locuri unde rădăcinile nu pot veni niciodată. Acest lucru face ca sistemul de rădăcină al plantelor să fie de sute de ori mai mare decât pentru plantele care trebuie să se descurce fără aceste fire fungice, toate în schimbul puțin zahăr. Firele fungice secretă, de asemenea, o porțiune din acest zahăr pe care nu o folosesc singure în jurul firelor, ceea ce la rândul său atrage Rhizobacteria prezentă. Deoarece Rhizobacteriile sunt prezente în jurul firelor fungice, care la rândul său promovează aportul nutrițional, solul primește și pH-ul corect.

Cu toate acestea, un preparat bacterian nu poate fi păstrat în formă lichidă mult timp, deoarece bacteriile au nevoie de zaharuri pentru a supraviețui. Fără zaharuri, bacteriile trăiesc doar 3 zile. În cazul zaharurilor, un preparat lichid s-ar extinde într-un timp scurt (bacteriile se divid) și o sticlă poate chiar exploda. Când zaharurile se termină, bacteriile mor. Prin urmare, o bacterie lichidă sau un produs enzimatic este rar întâlnită în grădini și agricultură (sau este falsă).